Hoe maak je een kussen op maat?

Een kussen op maat maken is niet zo heel lastig, maar er zijn wel een aantal dingen die je van tevoren kunt uitzoeken. Uiteraard zijn de afmetingen van je kussen belangrijk, maar ook de vorm van het kussen of de kleur die je het liefst wilt. Ook de stof is van belang. Ga je voor een waterdichte stof of gebruik je het kussen binnen? Hetzelfde geldt voor de vulling. Als laatste kun je de afwerking kiezen.

 • 1Meet je kussen(s)

  Het belangrijkste voor een kussen op maat, is de afmeting. Deze moet je goed opmeten. Wil je weten hoe je een kussen op meet? Bekijk onze rekenhulp.
 • 2Kies de vulling

  Als je eenmaal weet hoe groot (of klein) je kussen moet worden, kies je de vulling. Hou hierbij rekening met weersinvloeden en zitcomfort. Voor meer info kun je onze hier onze vullingen vinden.
 • 3Kies de stof en kleur

  Het leukste onderdeel van het maken van je eigen kussen: de kleur en stof. Hier customize je je eigen kussen met te gekke stofjes, printen en kleuren. Hier vind je onze stoffen en kleuren.
 • 4Kies de afwerking

  Als laatste kun je de afwerking kiezen. Ga je voor een ritssluiting? Een volant afwerking of iets heel anders? De keuze is reuze!

Benieuwd? Start direct met ontwerpen.

Handig om te weten voor je begint

Een kussen op maat maken, is een fluitje van een cent. 

Een kussen op maat voegt extra sfeer toe aan elke ruimte. Een tuinkussen, kussen voor binnen of voor in je bakfiets. Alles is mogelijk. Bij ons kun je kiezen je de vorm, afwerking, stof en kleur kiezen. 

De afwerking voor je kussen op maat

Ze zeggen wel kleren maken de man, zo maakt de afwerking je kussen.

De uitstraling van je kussen wordt grotendeels bepaald door de afwerking. Heb jij het al helemaal voor ogen hoe jouw kussen op maat eruit komt te zien? Dan is het een kwestie van de bestelling plaatsen en wachten tot je droomkussen wordt geleverd. Ben jij degene die er helemaal blanco ingaat en zich graag laat adviseren? Lees onze uitgebreide informatie voor advies.  

De vulling voor je kussen op maat

Vulling zorgt voor comfort, maar ook voor levensduur.

Hoe jij op je kussen zit is geheel aan jou! Of lig jij liever op je kussen? Dat kan natuurlijk ook. Met ons uitgebreide assortiment is er altijd een geschikte vulling voor jouw kussen op maat. Zijn jouw kussens van de loungebank toe aan vernieuwing? Of heb je een nieuwe tuinset in de veranda geplaatst zonder kussens? Bij ons is er genoeg keuze om de juiste vulling voor jouw zitting te vinden. Stevig, extra comfort of altijd buiten? 

De stoffen voor je kussen op maat

In ons uitgebreide assortiment stoffen en kleuren is er vast wel één die bij jou past.

Of het nu voor bootkussens, caravankussens of sierkussens is. Elke stof heeft zo zijn eigen unieke kwaliteiten. Over smaak valt niet te twisten en hier maken wij dan ook geen probleem van. Wij vinden het juist een uitdaging om jou te voorzien van het perfecte zelf gecreëerde kussen. Is marine blauw met een witte bies de combinatie voor in je boot, dan doen wij dit gewoon! 

Opmeten? Bekijk onze rekenhulp

De maat van je kussen op maat opmeten, klinkt misschien een beetje spannend.

Dit is echter niet zo! Met onze tips kan het bijna niet mis gaan. Is jouw eetbank, loungebank of kampeermiddel klaar om opgemeten te worden? Pak een pen, papier en een rolmaat. Misschien ook nog een assistent die noteert of de rolmaat bedient. Is jouw droombank nog in de maak, wacht altijd met bestellen tot dat deze werkelijk op de plaats van bestemming staat. Het is zonde als je kussenmaten net niet kloppend zijn. Heb jij toch meer nodig dan die assistent die opmeet of noteert, schroom niet om ons te bellen of mailen.  

Onderhoud van je kussen

Dat gaat eigenlijk vanzelf. De kussens hebben weinig onderhoud nodig.

De stoffen zijn bijna allemaal voorzien van een coating die voor de juiste bescherming zorgt zodat de stoffen je lang plezier geven. Het beste is om vuil en vlekken direct te verwijderen. Gebruik hiervoor een doek of zachte borstel en eventueel lauw warm water. Onze reinigings- en beschermingsproducten zijn uitermate geschikt om de levensduur van de stof te verlengen. Wil jij toch meer weten over het onderhoud van de diverse stoffen? Check onze tips.